Izmjene u modulu Plaće i kadrovska evidencija od 01.10.2023.

Slijedom zakonskih izmjena vezanih uz obračun plaća od 01.10.2023., omogućili smo slijedeće:

Otpremnine i neiskorišteni godišnji odmori su predviđeni za isplatu preko elemenata u iznosu koje je kod standardnog obračuna moguće imati  u neograničenom broju s proizvoljnim unosom opisa i iznosa. Za prikaz sati neiskorištenog godišnjeg odmora koriste se elementi po satima s koeficijentom 0 (da ne utječu na bruto iznos plaće).

Neoporezive naknade mogu se obračunati u zasebnom obračunu (nije nužno) “Isplata neoporezivih naknada”, te isti ima i zaseban IP1 obrazac.

Novi obrasci IO1 i NO1 nastaju prilikom akcije “Obračunaj” na način da ovisno o vrsti elementa u iznosu  u pripremi obračuna popunite dio podataka a ostalo je potrebno dopuniti u obračunu. U ovom trenutku nažalost zbog nedovoljnih informacija od zakonodavca nismo implementirali dodatnu automatiku. Naravno da ćemo u budućnosti pratiti situacije iz prakse i nastojati poboljšat ovaj dio programa.

Osnovne informacije o promjenama u modulu Plaće i kadrovska evidencija na poveznici:

Izmjene u modulu plaće i kadrovska evidencija od 01.10.2023

Share:

Ostale vijesti

POS21 – fiskalna blagajna

Predstavljamo novu touch fiskalnu kasu namijenjenu svim vrstama maloprodaja, trgovina, trafika, pekara, mesnica, frizerskih salona, itd. Blagajna je povezana s online programom Ritam, te integrirana

pročitaj više »