ePlati – obavijest za korisnike

ePlati – Odsad plaćajte naloge i dohvaćajte izvode izravno iz vašeg računovodstvenog programa

U našem programskom rješenju dostupan vam je ePlati koji obuhvaća dvije temeljne platne usluge: uslugu iniciranja plaćanja (PIS Payment Initiation Service) i uslugu dohvaćanja informacija o stanju bankovnog računa (AIS Account Information Services).

PIS (Payment Initiation Service)

Usluga iniciranja plaćanja (PIS) inovativna je financijska usluga koja omogućuje poslovnim subjektima zadavanje naloga za plaćanje direktno iz računovodstvenog ili poslovnog programa (ERP-a). Iz računovodstvenog programa kroz ePlati (PIS) se mogu plaćati sve valjane knjigovodstvene isprave koje se evidentiraju i knjiže u računovodstvenom programu, pri čemu se nije potrebno povezivati na svako pojedinačno internetsko bankarstvo jer je pružatelj usluge povezan na sustave svih poslovnih banaka.

AIS (Account Information Services)

Usluga dohvaćanja informacija o stanju računa ePlati (AIS) omogućuje praćenje promjena na svim poslovnim računima tvrtke direktno kroz računovodstveni ili poslovni program (ERP). Informacije o prometu, stavkama prometa po računu i stanju računa tvrtke zaprimaju u stvarnom vremenu, na svoj zahtjev, ili po unaprijed određenom rasporedu.

Aktivacija usluge i korištenje ePlati  dostupni su direktno za vlasnike bankovnih računa, ali i za ovlaštenike po računima u ime klijenta, kao što su računovodstveni i knjigovodstveni servisi.

Financijsko-tehnološke usluge poput ePlati PIS i AIS dio su europske strategije za jačanje financijskog sektora Unije, kao što su to i internetske usluge plaćanja te druge usluge u oblaku, koje je ranije pružao isključivo financijski sektor. Pružatelj usluge ePlati unutar našeg programskog rješenja je institucija za platni promet Elektronički računi d.o.o. koja je upisana u registar pružatelja platnih usluga i izdavatelja elektroničkog novca kao jedina institucija za platni promet licencirana za pružanje usluga PIS i AIS.

ZATRAŽITE AKTIVACIJU USLUGE

Share:

Ostale vijesti

POS21 – fiskalna blagajna

Predstavljamo novu touch fiskalnu kasu namijenjenu svim vrstama maloprodaja, trgovina, trafika, pekara, mesnica, frizerskih salona, itd. Blagajna je povezana s online programom Ritam, te integrirana

pročitaj više »