Šibenska 37, Split Kontakt: 021/684-769 podrska@ritam.hr Prodaja: 021/684-765 prodaja@ritam.hr SOS

GDPR uredba 2019-02-12

 

Poštovani korisnici,

 

Ponovno Vam se obraćamo glede Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (EU 2016/679), koja je u primjeni od 25.05.2018.

Želimo Vas, u nekoliko riječi, upoznati sa zakonskom regulativom zaštite osoba prilikom obrade njihovih osobnih podataka. Europski parlament i Vijeće je 27.04.2016. donijelo uredbu br. 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka, te stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ. Uredba je postala obvezujuća za sve zemlje članice EU. U Republici Hrvatskoj donesen je Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine br. 42/18), za koju je u javnosti ustaljen naziv GDPR Uredba (General Data Protection Regulation).

U dopisu od 21.05.2018 obavijestili smo Vas o poduzetim tehničkim i organizacijskim mjerama, u svrhu ispunjavanja naših obveza iz gore pomenute Uredbe.

U početnom razdoblju primjene Uredbe bilo je dosta nejasnoća u pogledu njene provedbe i obveza uključenih strana. Na temelju pojašnjenja od strane regulatornih tijela (Agencija za zaštitu osobnih podataka) i zakonodavne vlasti, proširili smo postojeće tehničke i organizacijske mjere. Zaključili smo također da je nužno urediti naš postojeći ugovorni odnos glede pravila o tajnosti podataka, u svrhu zaštite Vas i Vaših korisnika, kao i zbog toga da Vi kao Voditelj i mi kao Izvršitelj obrade osobnih podataka izbjegnemo bilo kakve kažnjive postupke i postupke radi naknade štete.

Stoga Vam u privitku dostavljamo dokument pod nazivom Pravila o obradi i zaštiti osobnih podataka.

Ovaj dokument predstavlja dopunu članka 9. našeg Ugovora, kojim su propisana pravila o tajnosti podataka.